DAUGHTERS OF FORTUNEHello people 😉

Did you miss me 😁 or you already forgot your best #bookblogger 🤔
Don't worry I don't go anywhere.
So it's 15in minutes till midnight and I am lying in my bed and still working ☹
But this book for which I am writing this #review is worth.

         

DAUGHTERS OF FORTUNE written by Tara Hayland is one of the best books of 2017 th, maybe I should have wrote this last may but.....
However now it's time for DAUGHTERS OF FORTUNE.

Caitlin, Amber and Elizabeth are daughters of William Melville   owner of the world's most exclusive fashion dynasty.
They are beautiful, smart and attractive, especially for treasure hunters.
They have everything!!!
But behind that curtain the real story begins.

YES!!!

This book is not some chick literature or some love novel, this is story for one big love, lost because of the interference of some people, one very powerful family drama and life changing.
Story for three sisters with very different characters. Two of them raised with golden spoon and one raised with her single and sick mother.
Three girls who are trying to make there own path in the life, with all problems and happiness.

Caitlin is smart, beautiful and talented.
Elizabeth is smart, selfish and control freak obsessed with her father please in the company.
Amber is youngest one she is spoiled and forgotten behind the shadow of her older sister.

And Melville Company and family are working very good since Caitlin's mum dies.
In that moment William will find out that his loved woman left something or someone behind.
He has another daughter!!!
Daughter with the only woman he ever loved.

In that moment everything changed, his everyday routine, his life.

And the story begins......

They will pass through everything.
Every single problem. Every mistake,every fight. Every deliberately revenge.

All of this will  try to fall apart the family.

But some wise people said that Family Bound is the strongest bound in the universe 😁

This book will change your thoughts about life and  your view on real love.
And will show you the power of family love.

From some technical side I must be honest Tara's style of writing is amazing. Very powerful, but clear.
It easy to understand but in same time make you feel like you're there in the center of store.
Make you feel with story.

This copy mine is translated on Macedonian by one of the best Publishing Houses  MATICA and I must give them all my congratulations because they did amazing job like always.

So...... That's all from me for this rainy night.

Have a good night and Good morning for those who are waking up 😉

Till next time
See you soon

P. S. I hope that my grammar mistakes will not bother you to much and that will not ruin your view on my review 😀

     


Хелоу пипл 😂

Ви недостигав 🤔 или веќе го заборавивте вашиот омилен блогер???
Не се секирајте тука сум сеуште.
Скоро е 15минути до полноќ а јас сеуште работам.
Но книгата за која ќе ви пишувам денес е вредна за тоа.

ЌЕРКИ НА СУДБИНАТА е напишана од Тара Хајленд и е една од најдобрите книги за 2017 година, можеби оваа рецензија требаше да ја напишам минатата година 😁
Како и да е сега е време за Ќерки на судбината.....

Кејтлtин, Амбер и Елизабет се ќерки на Вилијам Мелвил, сопственик на една од најголемите Модни Династии.
Тие се убави, паметни и атрактивни. Посебно за ловците на богатства.
Но..... Зад таа завеса на совршенство започнува вистинската приказна.

ДА!!!

Ова не е некоја Чик Литература или обичен Љубовен роман.
Ова е приказна за една огромна љубов, изгубена поради мешањето на луѓето, една многу јака семејна драма и промена на животите.
Приказна за три сестри со тотално различни карактери. Две пораснати со златна лажица и една порасната од својата болна, самохрана мајка.
Три девојки кои се обидуваат да си изградат свој пат, со сета радост и проблеми.

Кејтлин е убава, паметна и талентирана.
Елизабет е паметна, себична, контрол фрик, опседната да ја наследи позицијата на татко и.
Амбер е најмала, размазена и заборавена во сенката на својата сестра.

Компанијата и семејството Мелвил функционираат одлично, се до моментот кога мајка и на Кејтлин умира.
Тогаш Вилијам Мелвил дознава дека неговата љубов, единствената жена која ја сакал оставила нешто или некого позади себе.
Тој има уште една ќерка.
Ќерка со едниствената жена која некогаш ја сакал.

И тогаш се менува се, неговата дневна рутина, неговиот живот.

И тука почнува приказната.

Тие ќе поминат кроз секој постоечки проблем. Секоја грешка и рсправија.
Подметнати одмазди.

Сето ова е една голема закана која може да го растури ова семејство на парчиња.

Но некои паметни луѓе рекле дека Семејната Врска е најјаката врска во универзумот.

Оваа книга ќе ви го смени мислењето за  животот и погледот на вистинската љубов.
Ќе ви ја покаже моќта на фамилијарната љубов.

Од технички аспект морам да бидам искрена, стилот на пишување на Тара е прекрасен. Многу моќен и јасен.
Лесен за разбирање, но во исто време прави да се чувствуваш како да си во центарот на приказната.
Прави да се соживееш со приказната.

Оваа моја книга е преведена на македонски јазик од страна на една од најдобрите издавачки куќи во Македонија МАТИЦА и морам да им честитам бидејќи завршиле одлична работата како и секогаш 😀

На крај се надевам дека нема да ми замерите за граматиката во сите три јазика, напротив се надевам дека ќе ја разберете мојата рецензија и поентата на оваа книга 😀

Се гледаме наскоро со многу нови и интересни книги 😀Cao ljudi 😉

Jel sam vam nedostajala 🤔 il ste vec zaboravili vas omileni blogger???
Ne brinite tu sam jos uvjek. I evo na 15tak minuta do ponoci dok lezim u krevetu pisem ovu recenziju.
Al sta cu kad je knjiga vredna toga.

CERKE SUDBINE od Tara Hayland je spored mene najbola kniga za 2017tu godinu. Mozda sam ovu recenziju trebala napisati prosloj godini..... Ipak bilo kako bilo sad je vreme za nju.

Kejtlin, Amber i Elizabeth su cerke Vilijama Melvila, sopstvenik na jednu od najvecih Modnih Dinastija.
One sum ljepe, pametne i atraktivne.
Osobeno za lovce bogastva.
Ipak..... Zad tu zavesu savrsenstva zapocinje prava prica.

DA!!!

Ovo nije neka Chick literatura ili obican ljubavni roman.
Ovo je prica o jednu veliku ljubav, izgubljena zbog zli ljudi. Jedna jaka semejna drama i promena zivota.

Prica o tri sestre sa totalno razlicita karaktera.
Dve koje su odrasle za zlatnu zlicu i jedna koja je odrasla pored bolesnu, samohranu majku.
Tri devojki koje pokusavaju izgraditi svoj zivotni put, sa svu radost i probleme.

Kejtlin je ljepa, pametna i talentovana
Elizabeth je pametna, sebicna, control frik, opsjednuta sa nasledjivanja pozicije njenog oca.
Amber je najmladja, razmazena i zaboravena iza senke svoje sestre.

Kompanija i porodica Melvil savrseno funkcionise, se do momenta kad umire Kejtlinova mama.
Tog momenta Vilijam saznaje da je njegova najveca ljubav ostavila nesta ili neko iza sebe.
On ima jos jednu cerku.
Cerku sa jedinu zenu koju je ikad voleo.

Tog momenta se se menja, njegova dnevna rutina, njegov zivot.

I tu zapravo pocinje prica.

Oni ce proci kroz svaki moguci problem. Svaka greska i rasprava. Svaka podmetnuta odmazda.

Sve to je velika zakana koja preti da rasturi familiju na hiljadu komada.

No neki pametni ljudi rekli su da je Obiteljska Veza najaca veza univerzuma.

Ova kniga ce vam promeniti misljenje o zivot I pogleda na pravi ljubav.
Pokazace vam moc porodicnoj ljubavi.

Od tehnickog aspekta moram biti iskrena, Tarin stil pisanja je predivan. Jako mocan I jasan. Lak za razumeti, no u isto vreme daje ti osecaj da si deo te price.
Pravi da se sozivis sa pricu.

Na kraju nadam se da mi necete zameriti gramatiku i da cete razumeti moju recenziju.

Vidimo se uskoro sa puno zanimljivih prica.


Comments

 1. Replies
  1. Hey Jo thanks for your comment yes it's very very good book ��

   Delete
 2. Thank you for putting this book on my radar, I hadn’t heard of it before. Glad you enjoyed it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'm glad to hear that you definitely should put this book on your list 😉

   Delete
 3. Great review! Love your enthusiasm. Late nights are definitely the curse of being a book blogger/reader!

  ReplyDelete
 4. Nicely done - this sounds tasty!

  ReplyDelete
 5. Great review! This sounds like a book I would enjoy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeah believe me you would it's the best I am looking forward for her next book Fallen Angels and I hope its like this one 😊

   Delete
 6. Great review! I don't think this is a book for me though.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Everyone has different taste but that's ok however thank you for your support and comment it's mean a lot 😉

   Delete
  2. I was thinking it means lot 😀😊

   Delete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. People thank you for this wonderful support and comments it's nice to see something like this. You just gave me a power to work harder 😘
  THANK YOU SO MUCH!!!!

  ReplyDelete
 9. I love stories that stick with you, even after a year. Fantastic review!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you a lot I hope that the next will be better and that you will love them more 😉

   Delete
 10. Beautiful post. I want to try this book!

  ReplyDelete
 11. Great review. I've seen this book before and it looks great.

  ReplyDelete
 12. Great review! The book sure sounds interesting!

  ReplyDelete
 13. Great review, this book looks and sounds very intriguing, I'm glad you really enjoy it. Thank you so much for sharing your awesome post.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts

Contact Form

Name

Email *

Message *